Osvrt na Seminar ‘Važnost poslušnosti’ … pravi živi Božji sluga… “tek tada će on govoriti tako da slušatelji osjete kao da im Ja govorim i onda će primiti Snagu koja im daje život…” BD 5965

sus dragi Lorens… Učitelju.

Iako ti znaš ponekad reći ‘Ne morate ništa reći, vaš život vas izdaje.’, ja se ipak moram osvrnuti i zahvaliti na Seminaru (pravom dragulju) ‘Važnost poslušnosti’; za sad su mi najsvježiji 6. i 7. dio.

Pa onda ponekad kažeš na kraju maila ‘Najbolje tek dolazi’; u meni sve veća radost i spoznaja da je SVE što sam čula najbolje, svaki Seminar, svako dragocjeno učenje, svaka naDUHnuta propovijed, sve se nekako povezuje u skladnu cjelinu poput mozaika… U SVEMU samo vidim PREDIVNU OČEVU MILOST koja se poput bistre Kristalne Rijeke izlijeva na nas kroz tebe, ponekad nas samo blago “oplakuje” i miluje, a ponekad se obruši poput slapa koji s velike visine pada na nas u silnoj čežnji Oca i Njegove Ljubavi da nas temeljito okupa, pročisti, ispuni Svojim Životom, da bismo i sami mogli davati Život drugima koji još nemaju istinski Život.

I onda pitanje kako postići Život Božji?

Učiš nas kako; putem vršenja Božje Volje, podlaganjem naše Očevoj Volji u svemu, kroz upute iz Njegove Riječi.

Mislim da je to bilo na 6. predavanju kada si rekao da su neki od nas toliko osvijetljeni da bi mogli raditi kao zaposlenici u HEP-u (do suza sam se nasmijala ); i zbilja jesmo, toliko Svjetla kroz sva tvoja izlaganja, propovijedi, naučavanja iz Božje Riječi!

No, opet, samo primanjem Snage iz Riječi možemo se mijenjati u Ljubav i postajati sve sličniji Ocu u SVEMU, svijetliti Njega i očitovati Njegovu Silu u životu, Njemu na Slavu, a drugima na blagoslov.

Kada sam prvi puta od tebe čula da trebamo primiti snagu, iskreno nisam shvatila za što točno trebam snagu i ako ju već trebam, kako ju primiti…

Ali sada mi je jasno.

Ako ne uspijem primiti dostupnu Snagu za promjenu svoje pale Bogu protivne prirode (oholost, sebičnost, samovolja), mogu slobodno potpisati kartu za pakao!

A ja to nekako ne želim!

Želim se podložiti Božjoj Riječi, time samom Bogu Ocu u SVEMU; rekla sam Isusu da Mu se želim podložiti i biti poslušna Njegovim Uputama, jer SASVIM SIGURNO ON ZNA BOLJE od mene što je najbolje za mene.

I znam da neće biti uvijek lako i da ću možda morati stisnuti zube, ali nikako ne želim biti u otporu protiv Njega.

Želim da mi svaka Njegova Uputa bude slatka i da ju s radošću ispunjavam.

Pa se onda prisjetim prijašnjih godina kada smo upućivani čitati Božju Riječ na normu, bez puno shvaćanja, pamtiti stihove poput pismoznanaca, rasli smo samo u oholosti i napuhivali se znanjem, a nigdje prave promjene i rasta, misleći da nemamo što mijenjati?! (Lorens: ‘ozračje’ kod protestanata!)

O, Isuse!

I ono najiskrenije, da me Sam Otac nije presretao Svojim intervencijama kroz život videći moje srce koje je tražilo više, bila bih puno gore i gora kao osoba.

I slušajući tebe Lorens, uvijek i iznova mi se potvrđuje koliko sam sretna što me Otac doveo do tebe, pravog Živog Božjeg sluge; i ponekad kao da izgubim dah kad mi se objavi u srcu koliko je Božja Milost u tebi velika i tako očigledna.

Pa onda nekako kao da mi Otac Nebeski kroz tebe govori da trebam što hitnije odrasti i sazrijeti, jer je previše dragocjenog vremena gotovo uzalud potrošeno.

Vezano uz taj slijed misli, izdvajam iz Knjižice br.10 dio Objave 5965:

“Moje Evanđelje biti će propovijedano u cijelom svijetu, pa opet, ljudi su mi tako daleko, jer im se Evanđelje ne dostavlja živo i jer zbog toga ne osjete Snagu koju im Moja Riječ treba dostaviti. Nije samo slovo, već Duh, to što ljudima daje pravi Život. Moj Duh mora u propovjedniku biti aktivan, tek tada će on govoriti tako da slušatelji osjete kao da im Ja govorim i onda će primiti Snagu koja im daje život… Probudit će se iz ranijeg stanja sna i onda će zemaljski život živjeti svjesno imajući Mene za Cilj! …..

Probuđeni propovjednik je dakle odabrani među pozvanima… Jer on prima direktno od Mene to što mu je potrebno za rad za Mene i Moje Kraljevstvo… On crpi iz Izvora vode Života koju želi dati svojim bližnjima i njega će se i slušati, pošto sama duša osjeća da prima Moju Riječ.

Mrtvi propovjednik neće moći ljude dovoditi do Života, a propovjednici su mrtvi sve dok Ja ne mogu biti prisutan u njima, jer do tada sve dopire samo do osjetilnog uha čovjeka, ne dotičući srce, to su samo mrtve riječi bez Života… Nedostaje Duh koji oživljava (2.Kor.3:6)”

I zato Lorens dragi, hvala ti od srca što si mene probudio u Život i što se toliko puuunoooo daješ i izgaraš za Dom Božji, za sve nas, privlačeći nas Ocu, u Njegov zagrljaj i sigurnost, što nas neumorno i neprekidno upućuješ na pravi put, koriš, preusmjeravaš mudro i vodiš korak po korak…

Tvoje su namjere uistinu ČASNE!

Baš volim što si često oštar i dosljedan i beskompromisan u odnosu na Riječ Božju, što si u SVEMU podložan i što jasno vidiš CILJ, a želiš i sve nas voljne što prije dovesti do Njega…

I baš sam ponosna na tebe, što si moj pastir, učitelj i vođa.

Volim te puno u Ljubavi Kristovoj uz VELIKO HVALA!!!

Jasna

ISUS

Scroll to Top