6676 ‘SVE PROVJERAVAJTE, I ŠTO JE DOBRO ZADRŽITE’

Bertha Dudde, br. 6676, 24 Listopad 1956

‘SVE PROVJERAVAJTE, I ŠTO JE DOBRO ZADRŽITE…’

(1 Solunjanima 5:21)

Sve provjeravajte i što je dobro zadržite… Ja kažem ovo onima koji su skloni sumnjati, koji ne posjeduju sposobnost pravilnih prosudbi i bojažljivi su prihvatiti duhovno znanje koje im je ponuđeno na neobičan način. Prihvatite ga sa potpuno otvorenim umom, i onda Me zapitajte za prosvjetljenje duha i reflektirajte na ono što ste primili… I, za sada, zanemarite što vam izgleda neprihvatljivo budući ste trenutno to nesposobni razumjeti, i uživajte ono što vam, nakon ozbiljnog ispitivanja, izgleda vjerodostojno… Ja od vas ne očekujem da imate slijepu vjeru, Ja od vas očekujem da testirate duhovno znanje koje vam je učinjeno dostupačnim; vi bi o njemu trebali razmišljati, i bolje je ako odbacite što vam izgleda nerazumljivo nego da sve prihvatite bezrezervno, jer ako niste formirali mišljenje o takvim mentalnim konceptima oni vam neće biti od koristi… Ali ako ste ozbiljni i želite čistu istinu, onda ćete također jasno prepoznati istinu ako vam Moji glasnici ponude duhovno znanje koje je poteklo od Mene. Jer ova Riječ sadrži snagu da/koja daje život… pod uvjetom, međutim, da je život ono za čim se stremi.

Sve proveravajte i što je dobro zadržite… Zar ove Riječi nisu proturječne nametanju da se vjeruje u nešto bez da se o tome razmišlja? Naposlijetku, Ja Osobno Sam vam prepustio što ćete vjerovati kada Sam zatražio da ‘zadržite ono što je dobro’… Ja to ostavljam vama budući ne zahtjevam slijepu vjeru od vas ljudi. Ali zašto vi, koji iziskujete da se ‘razmišljanje o religijskim doktrinama’ mora izbjegavati, priječite ljude od ispitivanja… Zar ne djelujete protiv Moje volje? I da li ste također svjesni posljedica koje će takvo prisiljavanje vjere imati na ljude? Opet i iznova Ja naglašavam slobodu volje, opet i iznova Ja stavljam u prvi plan odgovornost koju svakom pojedinačnom čovjeku nosi njegova odluka volje, opet i iznova Ja upozoravam protiv duhovne prisile i objašnjavam vam što je doista važno u zemaljskom životu…

I Sveto Pismo vam, također, osigurava dokaz sa ovim Riječima ‘Sve provjeravajte i što je dobro zadržite…’, koje bi svakog čovjeka, koji u svoj ozbiljnosti/istinski hoće ispuniti Moju volju, trebale nagnati da posumnja kako se one ne slažu sa crkvenim zakonima te ga dobro zamisliti… Naposlijetku, čija je Riječ, čija učenja, su više vjerodostojna? I vi ne možete implicirati/pripisati ni jedno drugo značenje ovim Mojim Riječima osim da vi trebate formirati mišljenje o svakoj religijskoj dogmi. Od vas se očekuje da o njoj formirate mišljenje, bez obzira tko vam predstavlja duhovno znanje, jer čak i čista istina koja dolazi od Mene, koja vam je prenešena/saopćena direktno odgore, može biti pomno ispitana s vaše strane, i Ja vas neću osuditi ako mislite kako ne možete prihvatiti sve bez oklijevanja… Vi uvijek jedino trebate od Mene tražiti savjet i Ja ću vam dati razumijevanje onog što vam je potrebno za sazrijevanje vaših duša… A ako i dalje imate nizak stupanj zrelosti, vi nećete biti u stanju sve razumjeti, ali vi sami odlučujete što ste spremni prihvatiti… Sve provjeravajte i zadržite što je dobro… Jer čineći tako vi dokazujete iskrenost vašeg stava i žudnje za istinom. Ali svatko tko prihvati nešto bez da to provjeri on demonstrira svoju ravnodušnost/nezainteresiranost, i on se isto tako nikada neće kretati unutar istine, jer ona mu je irelevantna/nevažna. Ipak ova vrsta stava se nikada ne smije podržavati od strane odgovorne osobe, ljudi trebaju biti ohrabreni a ne spriječeni reflektirati o duhovnom znanju, jer jedino onda će im ono biti od koristi i pomoći će ljudskom biću ostvariti zrelost duše, pošto je bila uposlena slobodna volja i njezina odluka je jedino što je važno.

AMEN

Scroll to Top