7022 “ŠTO DOBIVATE U TRENUTKU TO GOVORITE …. “

Bertha Dudde, br. 7022, 21 Siječnja 1958

“ŠTO DOBIVATE U TRENUTKU TO GOVORITE …. “

(Matej 10:19)

“Što dobivate u trenutku, to govorite, jer Ja ću vam stavljati riječi u usta …. “, tako da možete u miru voditi rasprave kad se ove tiču Mene i Moga Kraljevstva, jer tada sam Ja Sâm uz vas, i Ja Sâm govorim kroz usta onoga Koji se trudi proslaviti Moje Ime, koji Mi je pravi predstavnik na Zemlji kroz svoju volju da Mi služi i svoju žudnju za Istinom, koja Meni kao vječnoj Istini također uvijek omogućuje da budem prisutan.

Često će vam se još postavljati primjedbe, no vama neće nedostajati prave spoznaje, i neće vas se moći zavesti (zbuniti), pošto ste vi Istinu primili od Mene Osobno i uvijek nanovo ćete ju primati, dok god imate volju da budete pravi Kristovi borci.

A čiji je duh prosvijetljen, taj uvijek i prepoznaje neistinu, i on će se protiv nje i boriti. On će uvijek stupati u vezu sa Mnom kada valja razjašnjavati pitanja dvojbi, i Moje suradništvo uvijek će mu biti osigurano. Stoga se ni ne morate bojati rasprave, koliko god rječiti ili umni vaši partneri bili.

Duhovno znanje posjeduju samo oni koje Ja Osobno u njega uvodim, ali i najčišća Istina putem ljudske volje može biti promijenjena, što je često povod za sporna pitanja na duhovnom području. No uvijek nanovo Ja ću se truditi pročistiti ono što je često bilo onečišćeno, uvijek nanovo Ja ću prosvjetiteljski djelovati kroz one ljude koji dozvole da se Moj Duh u njima izrazi.

A čovječanstvo je upravo u posljednje vrijeme pred Kraj pretežno zbunjenog duha, ono nije ispunjeno težnjom za Istinom, i zato Moj protivnik lako ima mogućnost krivo usmjeriti njihove misli. No zato je i dostavljanje Čiste Istine potrebnije nego ikada, pošto je jedino Istina svjetlo koje je za čovječanstvo nužno želi li ono postići pravi cilj.

Svaka kriva misao zatamnjuje put i čini da čovjek zastranjuje …. Ali Ja uvijek nanovo uz rub puta postavljam nositelje svjetla, kod kojih si svaki putnik koji ne želi hodati u tami može upaliti svoje svjetlo …. Ali uvijek nanovo će se pokušavati zatamnjivati ili potpuno ugasiti svjetlo tih nositelja svjetla, no to neće uspjeti, pošto svjetlo, koje je zračeno iz Mene, širi sjaj i u širokom krugu obasjava ljude koji mu se približavaju.

A isto tako se može prepoznati i sve protu-Božansko, i biti će odbijeno prije nego se može proširiti. Stoga se nositelj svjetla ne treba bojati nikoga tko mu se približava, pošto može prozreti svakoga, jer Ja, Svjetlo od Vječnosti, tamo sjajim i uistinu razotkrivam sve …. A kada govorite vi koji ste Moji nositelji svjetla, onda Ja Sâm govorim kroz vas, i Moja Riječ je uistinu jasna i razumljiva za svakoga tko žudi prosvjetljenje, Moja Riječ će isto tako dati punu sigurnost onome koji je ispravne volje.  

No dok god je ljudi biti će sukobljavanja različitih mišljenja …. A kako biste se kao čovjek čovjeku mogli dokazati u uvjerenju da zastupate ono što je ispravno? Svaki čovjek se može zabuniti, a on se i hoće zabuniti, ako se ne savjetuje sa Mnom Osobno, ako si ne izmoli prosvjetljenje putem Moga Duha …. No kad Ja Sâm mogu djelovati putem duha u čovjeku, tad je i njegovo razmišljanje jasno, i onda on sa sigurnošću može zastupati svoje mišljenje, jer ono mu je došapnuto od Mene, tako da on dakle samo izgovara ono što mu Ja Sâm dajem govoriti ….

Prema tomu, dobili ste jedno divno obećanje, da se ne trebate brinuti što ćete govoriti …. No nikada se ne smijete osloniti samo na vaš razum. Morate Mene kao davatelja Istine zazvati i Mene moliti, da Ja Osobno budem uz vas, kad vodite duhovne rasprave …. Želite li se boriti za Istinu, onda vas Ja Sâm vodim u borbu, jer Istini treba pomoći da pobjedi, pošto vas jedino ona vodi do blaženstva, jer bez Istine ne nalazite put k Meni, Koji sam Sâm Istina ….

AMEN

Scroll to Top