Istina o sudbini duša u onostranom – 2 – Molitve za duše umrlih

Ekipice moja draga i mila, radosti moja prevelika u Kristu Isusu, On je Koji će doći na oblacima s velikom moći i slavom (Matej 24:30), ‘jutro vam želim u ime Isusa Krista i radost i mir i zdravlje po Njegovu imenu. Kako ste mi vi, je l’ slijedite Put (Ivan 14:6; 8:12)?!

No ja sam tamo u pisanju izvještaja o zbivanjima u Splitu, pa sam onda prekinuo na časak i otišao do susjedne smokve na doručak, uhmmm (Tak’ vam je nekako bilo i Adamu u raju, on bi tako čavrljao s Evom o tome kako je Bog-Otac super fora pa kad bi ogladnio, trknuo bi do stabla i nešto brcnuo, a klima baš onako savršena kao sada na Korčuli! :)), pa sam došao do onog kad je N., naš novi prijatelj u Splitu, rekao kako mu je njegova baka koja je bila vidjelac znala govoriti na osnovu onog što bi vidjela u duhovnom svijetu koliko je važna molitva za umrle duše!

A kako sam već došao do tog dijela, onda me to prebacilo na ono što smo jučer govorili glede Vječnog Prokletstva, tj. imaju li nespašene duše prilike ikada izaći iz pakla, jer ako imaju, onda automatski molitva za njih ima smisla, je l’ tako?! U protivnom, skoro i da nema smisla moliti se za njih, osim da im se smanje muke.

Znali ili ne znali, prva stvar na listi „grijeha” u Katoličkoj Crkvi i kod naših kolega protestanata iz Riječi Života jest molitva za umrle duše… pri čemu se oni pozivaju na ono što je rečeno u Ponovljenom Zakonu 18:11 gdje čitamo: „… ili obraćao na pokojnike”… što su shvatili između ostalog da se čovjek ne smije moliti za pokojnike… premda taj stih na tom mjestu to ne znači… jer je smisao kojeg nosi hebrejska riječ דרשׁ darash daw-rash – pitati za savjet mrtve, kako to daje New International Version Biblija koja je najčitanija na svijetu… ili pak „priziva duhove umrlih” kako to daje New Living Translation, pri čemu se misli na ono kada se nađu ljudi oko stola i onda zazivaju duhove da bi ih pitali za odgovore ili pak informacije iz onostranog. Čuvena Douay-Rheims Biblija daje ovako „koji od mrtvih traži istinu”.

Također riječ koju koriste mnogi prijevodi je nekromant (necromancer)… koju moj prijevod na hrvatski ovako prevodi – onaj koji doziva duhove umrlih radi vračanja ili proricanja…

Sve ovo je naravno štetno za dušu ako ne iz drugog razloga, onda zato što čovjek nikada ne zna koje kvalitete je duh kojeg tako poziva i kojem se otvara za utjecaj… i evo, ja iz moje prakse mogu reći da su najteži slučajevi mentalnih bolesnika koje sam imao upravo na ovaj način otvorili vrata svog uma za paklove… i otad su počeli čuti glasove!

No kako ja razumijem stvari, to nema nikakve veze s molitvom za duše umrlih… jer ta je molitva čista Ljubav prema bližnjima za koje znamo da su radi svog bezbožnog života na Zemlji baštinili pakao… i mi im želimo pomoći baš kao i nespašenoj rodbini na Zemlji…

… i eto… možete misliti koliko štetuju duše protestanata koje su umrle nespašene kada ih prate ne-kršćanske misli glede njihova eventualnog spasenja… jer njima je maltene zabranjeno razmišljati o tim ljudima… premda im srce, tj. Krist kroz srce, govori nešto skroz drugačije… što naravno pokazuju moja iskustva s terena… i to ova zadnja… recimo sa I. V. u Splitu ili sa R. u Zagrebu. Kojeg li olakšanja kada razumijete da možete pomoć tim voljenima, tj. da je doktrina o ne-moljenju za duše bližnjih koje su umrle nespašene jako učinkovita i štoviše prijeko potrebna za njih koji nam se javljaju s pozivom upomoć svaki puta kada nam dolaze u pamet…

Čista Istina dakle, rješava i taj problem, tj. tu obmanjujuću Sotonsku doktrinu jer, naravno, Sotona ima na pameti spriječiti izlaz tih duša iz pakla… i uspio je eto to postići kod mnogih u protestantskim crkvama.

Sada kad je ovo rečeno, vadim nešto iz Knjižice br. 29 koja se bavi samo s ovim pitanjem i koja je naravno dostupna svima na upit:

Bertha Dudde, br. 5318, 16 Veljače 1952

BOL DUŠA U ONOSTRANOM…. POSREDOVANJE… PROMJENA VOLJE

Nevolja dušâ u onostranom je neizmjerno velika, pošto je njihovo stanje često nepodnošljivo. One su okružene gustim mrakom i ne mogu pronaći svoj izlaz. Ali što duša više pati to je vjerojatnije (sooner the possibility) da će odlučiti popraviti svoje puteve, razmisliti o svojoj krivnji (ili ‘grijesima/zločinima’) i potražiti pomoć. Zbog toga one prate (i) najmanju zraku svjetla od koje očekuju pomoć. One mogu primiti pomoć jedino kada žele izbjeći tamu. Do tad one nisu bile u stanju shvatiti učenje, također su bile toliko tvrdoglave da bi svako učenje i svaki blagonakloni trud bili uzaludni.

(Znači paklene muke imaju za cilj omekšavanje duša i pomažu im da se žele promijeniti, do tada oni odbijaju pomoć, što se vidi po ponašanju takvih duša na Zemlji, jer su oni sami sebi dovoljni i dovoljno su pametni, je l’ tako?! :))

Žudnja svake duše je poznata svjetlosnim bićima. Shodno tome, oni vode te nevoljne duše (= duše u oskudici/potrebi) ka Svjetlu, kada žude za njime. Te duše su onda u stanju primiti pomoć, pošto su voljne prihvatiti i pitati za pomoć. Kada te duše izađu iz bezdana onda Djelo Iskupljenja može započeti. Onda za te duše u ponoru Milost i Ljubav Isusa Krista postaju djelotvorni. Donijeti im spasenje je zadatak koji se najviše priznaje/nagrađuje. Sa vašim zauzimanjem/posredovanjem, vašim svjesnim molitvama, i vašim misaonim učenjem (u smislu, ‘ako ih razgovarajući sa njima u vašim mislima naučavate’) vi možete biti ogromna pomoć onima koji traže vašu pomoć. Nevoljne duše znaju da vi na Zemlji posjedujete životnu snagu, koja njima nedostaje. Prema tome one okružuju ljude ne bi li od njih primili snagu. One ne znaju u kojem obliku će primiti snagu, ali one traže ono što im nedostaje a opažaju da vi imate. Njihova velika potreba ih neprestano privlači ka ljudima na Zemlji, iako se one često samo slabo prisjećaju znanja kojeg su imali dok su živjeli na Zemlji.

Takve duše je prema tome teško naučavati. Njihova slabašna sposobnost razmišljanja, njihova krivnja (ili ‘njihov grijeh’), njihov stupanj zrelosti i nedostatak znanja ipak moraju biti uzeti u obzir, oni su gladni prosvjetljenja i slušat će strpljivo kada se daje objašnjenje.

U onostranom postoji velika potreba/nevolja, koju vi možete smanjiti ako ste voljni pomoći. 

Jer oni blagonaklone misli doživljavaju kao snagu, i neće nikad ostaviti osobu koja blagonaklono (= sa Ljubavlju) misli o njima i koja se za njih moli Isusu Kristu.

Božanski Iskupitelj je uvijek spreman pomoći tim dušama da se izbave iz bezdana, ali zakon Ljubavi ne može biti ukinut (overruled). Stoga, ako sama duša ne može stvoriti tu Ljubav onda će On prihvatiti blagonaklono zauzimanje/posredovanje kao da je to djelo same duše, i te duše će pronaći spasenje kroz Njegovu Ljubav i Milost. 

Vi uvelike možete pomoći u izbavljanju/iskupljenju tih duša iz tame. Sve one vas mole za to čim sebe postave u vaše misli. Znajte onda da su one već u stanju gdje žele/potrebuju pomoć, i prema tome vaš blagonakloni napor nije bez rezultata. Pomozite im, izbavite ih iz njihove nevolje i doprinesite spasenju tih duša koje su na Zemlji zanemarile (pro)rad(iti) na svom savršenstvu i stoga su u onostranom u velikoj nevolji. Jedino im ljubav ljudskih bića može pomoći. AMEN

Je l’ pratite razliku u naučavanju ovdje na svjetlu Čiste Istine i „tamo” kod protestanata, ovdje vam se u zadnjem odlomku srce potiče na otvaranje u Ljubavi za duše umrlih, a tamo vas osuđuju i prijete kaznom ako mislite na njih i želite im pomoći u njihovoj nezavidnoj situaciji!

„Slovo ubija, a Duh Očeve Ljubavi oživljava” (2 Korinćanima 3:6)

Eto, pa kako komu paše…

„Što sijemo to ćemo i ubrati jednom kada dođemo u onostrano…”, tj. „koji je ukazao milosrđe takvim dušama, sam će također naći milosrđe” (milosrđe ili misericordia jest Ljubav spram onih koji su u mizeriji).

… Grlim i ljubim u Ljubavi Isusa Krista…

… Jedinog… Predivnog… i Najvećeg!

                  Lorens 🙂

***

P. S. Što se pak tiče katolika, ovako Isus Krist kaže u pero Jakoba Lorbera:

„Prema tome, vi NE SMIJETE PLAĆATI MISU, jer PLAĆENE MOLITVE SU GOSPODU BOGU ODVRATNE!”

(„Scene sa kreveta umirućih – Siromah” J. Lorber)

„Jer Ja, Koji jedini mogu pomoći, NE TREBAM NOVACA. Onaj koji bi bio plaćen kako bi Me prisilio da pomognem kroz isprazne sakramente, silno skreće s puta. Jer uistinu, kažem vam: „Kreketanje žaba će me prije potaknuti na milost nego plaćena molitva.” Vi Mi možete vjerovati na riječ da je najgora od svih gnjusoba koju čovjek počinjava da sebi dopusti biti plaćen od strane njegove braće za oglašavane molitve-koje-imaju-moć (advertised power prayers). Kada muha zuji ili mlin štropoće ili žaba krekeće u bari, uistinu to je Meni prijatno, ali plaćena molitva je gadna pljuvačka, gnojna materija (kao iz rane) ili kužni smrad. To je dovoljno reći!”

(„Prirodno Sunce – 24/23” – J. Lorber)

Scroll to Top