Evanđelje u Borisovom životu

Isus dragi Lorens, učitelju mili, Apostole Krista Isusa!

Želim Ti zahvaliti na tvojim poticajima i opomenama koje nam šalješ ovih dana, te iskazati moje oduševljenje veličanstvenim vidicima i perspektivom koje nam približavaš i otvaraš u našem Hodu u vjeri, Životu s Ocem. 

Sebe vidim vjernikom i punopravnim članom moje duhovne obitelji u Kristu odnosno djetetom Božjim i želim da znaš da sam presretan i ponosan zbog toga. Slažem se s tobom da nitko tko je istinski obraćen zasigurno ne može ostati ravnodušan na tvoje zadnje poticaje, nitko tko je srcem predan Ocu Isusu i živi (hoda) u skladu s Njegovom voljom, koji živi po Duhu, a ne po tijelu. 

Vjerujem da ja stavljam Kristovo Kraljevstvo na prvo mjesto (Matej 6,33) u svom životu i da sada živim dostojno (poslušan uputama) svetog poziva kojim sam pozvan. Sve to ja i mogu, jer, kako kaže prva Ivanova (4,4) “Vi ste dječice, od Boga i pobijedili ste ih (zle) jer je moćniji Onaj koji je u vama nego onaj koji je u svijetu”. 

Isus Krist jest moj Gospodar. Ja sam jedan Duh s Kristom. Od Isusa sam primio sve blagoslove: spašen, izbavljen, iscijeljen…

Njegovim ranama ja jesam iscijeljen u duši i tijelu, i to doslovno. Isus je iscijelio moje slomljeno srce po smrti moga sina. Nadalje, Isusovim ranama ja sam bio iscijeljen i potpuno sam sada zdrav, nakon teškog moždanog udara u veljači 2020., i to unatoč dijagnozama i savjetima liječnika da trebam na složeni operativni zahvat zbog aneurizme na mozgu jer sam po njima u velikoj životnoj opasnosti.

Da, bio sam u jako velikoj opasnosti dok se nisam pokajao i obratio Ocu svome Isusu i primio Njega za svog Gospodara.

Ja sada znam da sam s Isusom Kristom, mojim nježnim savjetnikom i tješiteljem Duhom Svetim, mojim najboljim liječnikom i iscjeliteljem Isusom Kristom, siguran u svemu jer On mi pruža i osigurava sve što mi je potrebno za život: Njegovu Ljubav, snagu, toplinu, sigurnost, prekrasna obećanja, utjehu, mir u duši, i zato, neka u svemu bude Tvoja volja Oče za mene. Amen.

Moje tijelo je Hram Božji, i to imam na umu. Isus jest moja snaga Koja me pokreće, motivira i vodi. Isus nagrađuje moj hod u vjeri svojim blagoslovima. Njegova Riječ snaži i motivira moju volju. Nada Slave živi u meni. 

A ono što je moje, ljudsko, smanjuje se i umire, tako da se On može u punini naseliti u meni i očitovati kroz mene. Hvala Mu na ogromnoj milosti, Ljubavi i svom strpljenju koje ima sa mnom.

Otac Isus naš zna, a želim i Tebi oče moj duhovni potvrditi, da ja hodam u vjeri, a ne u gledanju i da rastem u Spasenju kao dijete Božje, dio Tijela Kristova, i da moja vjera stalno raste, da sve više postajem svjestan i oduševljen spoznajom stalne prisutnosti moga Oca Isusa u mom životu i perspektive koju ja imam kao dijete Božje. Hvala Isusu Kristu na mom obraćenju, hvala Mu što me je probudio i blagoslovio, hvala Mu na tebi Lorens, Njegovom i tvome učenju i vodstvu, hvala Mu na strpljenju, ustrajnosti i svom poticanju tvome, te na Ljubavi Kristovoj koja se kroz tebe spušta do mene. 

Tama u mom životu uzmiče pred Ovim predivnim Svjetlom Ljubavi i Istine koje primam u zahvalnosti od Oca kao milost. Ja želim biti u svemu Tebi nalik Isuse, a znam da to i mogu jer je to Tvoja volja za mene da uzrastem prisvajajući sve Blagoslove koje si nam Ti Oče osigurao Svojom Presvetom Žrtvom na Križu.

Sada jasno vidim i osjećam da u ovom novom Životu kojeg sam dobio po milosti Oca Isusa Krista više nisam kompatibilan s ovim pokvarenim i propadljivim svijetom odnosno onima koji žive kako svijet živi, i nije mi žao zbog toga, naprotiv sretan sam jer znam da sam na pravom putu i zato se više ne osvrćem iza sebe nego hitam, sretan da znam što hoću i mogu u Tebi Isuse Koji me vodiš, potičeš i snažiš.

Evo toliko za sada od mene.

Ljubim Te u Kristu učitelju mili,

Isus

Boris

Scroll to Top