“Naš Božić od sad ima novo lice” … Jednostavno slavlje u Duhu… Svjedočanstvo nakon predavanja “Božić i duh Antikrista”

Dragi Lorice,

evo slušam već treći put Božićno predavanje i veselim se i radujem u srcu jer ovaj Božić, a i svi sljedeći Božići pred nama od sad imaju potpuno novo lice.

Mi nismo od onih koji su okrenuti jelu i piću za Božić, štoviše…pamtim Božiće kada bi se ujutro muž i ja probudili s praznim frižiderom i dok bi grad spavao nakon polnoćne buke, nas dvoje bi tražili otvoreni kiosk i kupili neke suhe fornette koje bi nas držale do obiteljskog prebogatog ručka na koji smo “po običaju” išli, a jedva čekali da se vratimo kući..

Sjećanja na djetinjstvo i odrastanje kada je dane Božića pratila nervoza i strka oko izrade desetaka vrsta različitih kolača i pripreme hrane (kod mojih) i nervoza, svađa, vrijeđanje oko ukrasa i kićenja ogromnog bora (kod njegovih)…na različit su način u našim srcima budila inertnost prema Božiću i zametnula u stranu sve ono što Božić uistinu jest i zašto i kako bi ga trebali slaviti..

Promjena se desila na ovom Svjetlu kada sam spoznala da se ovdje radi o Isusovom rođendanu, no pravo Svetkovanje nije zaživjelo u našem srcu jer tu je i dalje bila dekoracija bor, kuglice, naručen kolač..provukao se i pokoji čokoladni djedica koji je stigao od gostiju i eto ostao…

Tjedan prije predavanja osvijestila sam kakvu poruku šaljemo svojoj djeci i kojim duhom odiše naše zračenje prema njima kada sam sina upitala što je njemu najvažnije u mjesecu Prosincu. On mi je odgovorio: snijeg, pokloni, kuglice, bor, lampice.

Srce mi se ražalostilo jer nisam čula da je spomenuo Isusa i zastala sam u svjesnosti da nešto radimo krivo. Ostatak dana provela sam u unutarnjoj molitvi Isusu da mi pokaže kako da djetetu osvijestim pravo značenje Božića i ubrzo je došlo Svjetlo kroz tebe Lorice :-).

Predavanje sam poslušala sa sinom (koji se nije pomaknuo s mjesta od oduševljenja), pa s mužem (koji je rekao da sad vidi da postoji još netko tko jednako prezire Božić u svijetu kao i on), pa opet jutros (nakon što sam izradila infografiku u prilogu) da provjerim da li sam sve dobro shvatila…

Naš Božić od sada ima novo lice, kao i naš dom u vrijeme Božića, kao i naše nastojanje ovih dana…i živ je u našem srcu kao i jedan jedini Isus Krist.

Hvala ti Lorice, jer ti zaista jesi Božji sluga i volim te i zahvalna sam jer te Isus poslao da nas podučiš o Njemu koji ima moć spasiti duše naše i o poruci koju trebamo ponijeti sa sobom u svijet. 

Ljubim te i grlim,

Danijela

Scroll to Top