Svjedočanstvo novo-obraćenog bivšeg homoseksualca

(Lorens: Svjedočanstvo jednog našeg novo-obraćenog homoseksualca koje je idealan prikaz toga kako u stvari Božji plan funkcionira za takve slučajeve gdje obično čujemo spomenute izgovore, ‘ja sam se tako rodio, nisam ja kriv za to pa evo ja sad prosljeđujem prema svojim nagonima i žudnjama bez da se pitam što je Božja volja za mene i gdje će me dovesti takav način života!’ (1 Kor. 6:9, 10); … ‘homoseksualizam’ nije ni gori ni bolji od drugih ‘djela tijela’ ili ‘pale prirode’, pa ga ne treba posebno stigmatizirati ili pak ‘bojati’, stavimo ga u istu kategoriju van-RED-nosti i ponudimo u Ljubavi isti Božanski lijek kako je to bilo rečeno osmi dan seminara ‘Nije nam se boriti protiv krvi i mesa’)

Hej Lorice, Isus s tobom i tvojom velikom obitelji! ️

Čast mi je pisati ti ovo i raditi za Kraljevstvo. Čast mi je nositi ovu ODGOVORNOST i DUŽNOST koju sam primio tren kada sam priznao Isusa kao Gospodara. Želim ti se prvo zahvaliti na svemu što si učinio za mene, spasio si me od bludničke propasti. Osvijestio si mi da me Isus stvarno voli, da me voli unatoč tome što imam homoseksualne sklonosti. Oduvijek sam nekako osjećao da sam drugačiji, no, nije mi bilo jasno i postalo mi je jasno kada sam ušao u pubertet. Imao sam svakakve scene i prizore koje bih mogao napisati, no, neću jer nije bit u tome, već u tome da je to prošlost koja je zamijenjena za PUUUNO bolju sadašnjost, a još bolju budućnost.

Otkako sam krenuo izlaziti i “petljati” s momcima, u isto sam vrijeme osjetio privlačnost tijela, ali odbojnost duše prema tome i nije mi bilo jasno što se događa (sada prepoznajem da se Isusova milost spuštala u polje mojih spoznaja).

Odlučio sam odustat od sebe i od svojih žudnji, jer je to ispravna stvar za napraviti i ta me odluka dovela do Isusa (zakleo sam se na čistoću tijela i godinu i pol kasnije prihvatio Isusa u srce). Na mailu si napisao da je potrebna velika količina snage za to što radim i protiv čega idem, ali iskreno ne primjećujem koliko jer moja žudnja za time što je ispravno je puno veća od seksualne žudnje mojeg tijela. Od trena kada sam prihvatio Isusa za Gospodara je kao što ti kažeš “tko tebe šta pita”, pa tako i za srodnu dušu … Ako je Njegova volja da kraj mene bude žena dok hitam prema Kraljevstvu, bit će, jer je to ispravna stvar koja je Njemu po volji. Isus je umro za mene, ne samo to … Bio je MUČEN za mene unatoč mojoj izvrnutosti i kada sam si to stavio u perspektivu sve mi se promijenilo. Neću reći da nema kušnji … Ima ih, ali je puno jači Onaj koji je u meni, nego onaj koji je bio u meni. A glede toga kako sam spoznao što je ispravno je jednostavno: prvo, po duhu jer mi nije bilo normalno, osjećao sam se kao da sam u grču, kao da mi netko drži ruku na vratu i ne da da dišem. Drugo, po Njegovoj Riječi u kojoj piše da ljudi koji se prepuštaju žudnjama tijela neće baštiniti Kraljevstvo Božje (točnije 1. Korinćanima 6:9,10). I ti stihovi su mi potvrdili ono što sam već dugo znao duboko u duši; da to nije ispravno. Tako da je odluka da zamijenim grješnu prošlost za blaženu budućnost bila JAKO bolna (tjednima mi je trajalo pokajanje za to), ali nije bilo dvoumice, ovo se događa sviđalo se to meni ili ne, jer je to ispravna odluka ako mi je Isus Gospodar. 

Mislim samo realno gledano:

Plod ispravno usmjerene ljubavi između žene i muškarca: novi život

“Plod” krivo usmjerene ljubavi između dva muškarca: blud, što je grijeh. Tako da je sve nacrtano, napisano, kako god, već što mi je za činit i to činim drage volje, jer je to ono što je ispravno i što sam dužan napraviti kao sluga kako bih imao moćno svjedočanstvo da proslavim našeg Boga i Oca Isusa Krista i to mi daje potrebnu snagu da se oduprem Tijelu i činim što je ispravno.

Hvala ti na pruženoj prilici rada za Kraljevstvo! 

Volim te, ljubim i grlim u Isusu.

Scroll to Top