‘Rijeke će žive vode poteći iz njegove utrobe!'(Iv 7:38)… vizija na Bogoslužju

Jučer prilikom svjedočenja nisam posvjedočila i o jednom čudnovatom i lijepom prizoru koji mi se dogodio upravo tada na Bogoslužju prilikom tvoje propovijedi. Htjela sam ali učinilo mi se kao nebitno ili možda umišljaj mog uma koji voli maštati pa sam prešutjela. Kako bilo ovo pišem na poticaj Saše. Zanimljiva koincidencija (ili nije) s “živom vodom” koja me se dotiče sa svih strana… Na tvojim propovijedima (eto baš jučer), pa kroz seriju koju gledam(taman epizoda gdje Isus govori Samaričanki na bunaru), onda kroz moje random otvaranja Pisma ili Objave.. Uglavnom, Otac očito želi meni nešto naglasiti… A voda za mene poseban značaj ima i zbog sna u noći koji sam imala nakon krštenja u Duhu prije više od godine dana (točnije15 mjeseci) kad sam sanjala da sam se napila čiste bistre vode okusa kojeg nikad u životu nisam osjetila.+

Niti jedna voda nije imala okus kao ta “čista živa voda”.

Prizor: Jučer jedan Veeeeliki dio tvoje propovijedi ja “vidim” da ti iz usta ide mlaz vode… Ali nije to obična voda, kao da si rastopio tisuće velikih dijamanata u fluidnu tekuću tvar nevjerojatne lakoće i čistoće… Kao fluidni kristal koji se prelijeva u prozračnim bojama baš kako se presijava dijamant na jakom svjetlu…ne izgleda kao voda a ponaša se kao voda… pluta po zraku i ulazi u moje srce… A ogranci tog potoka ide prema ljudima u dvorani… Ali najdeblja “grana” vode ide drito u moje srce. Osjećala sam se blaženo. Kad god bih maknula pogled ili kadar… Micao bi se i mlaz ali uvijek ostao povezan sa srcem. Eto pa sam, što god to bilo… Je li na blagoslov ili ne.. Da li je iluzija, umišljaj ili nešto duhovno stvarno… Ne znam… bila sam ponukana da podijelim s tobom. Kako god, prizor je bio divan, nešto što ne doživljavam često, ili nikad… Breathless.

“A tko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne, neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni.” Iv 4: (13),14

Lidija

(Lorens: Lidija ovdje nije posvjedočila, bit će da se i ne sjeća, da sam ja u uvodnoj molitvi molio baš tu molitvu vezano za ‘živu vodu’ koju ovdje dolaze piti, taj citat je dala, ali da to proizvede ‘rijeke žive vode’ iz nutrine čovjeka kad se Duh Božji probudi tom inicijativom iz vani, o čemu pak čitamo u Ivanu 7 ovako:

37 U posljednji, veliki dan blagdana Isus stade i povika: “Ako je tko žedan, neka dođe k meni! Neka pije
38 koji vjeruje u mene! Kao što reče Pismo: ‘Rijeke će žive vode poteći iz njegove utrobe!’“
39 To reče o Duhu kojega su imali primiti oni što vjeruju u njega. Tada doista ne bijaše još došao Duh jer Isus nije bio proslavljen.

Duh je naravno sada već ‘na snazi’ od Isusovog uzašća! 🙂 )

Scroll to Top